Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges langrennssted nr.1, og mange mener Sjusjøen har verdens beste skiforhold. På Sjusjøen finner du 350 km med fantastiske oppkjørte skiløyper i snill natur. 

Sjusjøen er kjent som ett topp trenings- og tureldorado. Birkebeinerløypa går som en rød tråd gjennom området som byr på varierte skimuligheter med løyper både på snaufjellet og i skogen. Løypene er godt merket og i alle løypekryss er det satt opp stedsnavn, retningsskilt med angivelse av avstand i km og et skikart.

Det er to skistadioner på Sjusjøen som holder internasjonale mål for konkurranser:

  • Sjusjøen Langrennsarena ligger oppe på Sjusjøen og har en 5 km lang lysløype i tillegg til to konkurranseløyper, hver på 5 km. 
  • Sjusjøen Skisenter Natrudstilen har en ca 10 km lang rulleskiløype, asfaltert stadion på 7 dekar og 30 skiskytterskiver, hvorav 6 er elektroniske. Alt er lysbelagt. Snøanlegget har meget god kapasitet og anlegget har normalt gode skiforhold fra slutten av oktober. Anlegget skal kunne driftes 49 uker i året.
    Sjusjøen

Skisenter Natrudstilen huser verdenseliten i langrenn, skiskyting og kombinert både med treningssamlinger og konkurranser i løpet av hele sesongen.

Med veldig gode snøforhold, et allsidig løypenett med lysløyper og 6 måneders skisesong, er Sjusjøen en drøm for deg som er glad i å gå på langrenn!